SLEDOVÁNÍ A STAHOVÁNÍ NA TĚCHTO STRÁNKÁCH
JE UMOŽNĚNO POUZE PŘIHLÁŠENÝM UŽIVATELŮM!



V případě, že vám naše skrývací lišty s obsahy nefungují, zkontrolujte, zda-li jste přihlášeni.


Děkujeme za přečtení.




Další tajfun Hagibis

Takže, přečkali jsme tajfun Faxai, a aby toho nebylo málo, tak se na nás žene další, který by měl být ještě horší a větší.
Samozřejmě, naše prefektura je zase přímo ve středu cesty.
Tenhle tajfun by měl být větší, zasáhnout více území, a zkrátka být silnější. Před pár dny ho pojmenovali Hagibis. Měl by nás teoreticky zasáhnout v sobotu.
Pokud nezmění cestu, tak zasáhne velkou část Japonska.
V našem městě to momentálně vypadá tak, že lidi začali nakupovat jak diví, v obchodech jsou návaly, a na benzinkách se začínají dělat kolony. Teď jsme se vrátili z obchodu - všechny věci jsou zlevněné, protože i ti prodávající asi tuší, že jestli bude zase bůhvíjak dlouho zavřeno, a bez proudu, je lepší, prodat všechno teď.
Nějací lidi lanama přivazují střechy, a skoro všichni zatloukají okna, na kterých nemají okenice.
Zároveň začali hlásit, že pokud tajfun nezmění trasu, doporučuje se v pátek přesun do "safety míst", kterých se momentálně otevře dvakrát více, protože se předpokládá, že většina lidí bude chtít jít tam.

Očekávají se sesuvy půdy, velké vlny, a silný déšť.
Nás čeká klasicky zavření okenic, takové menší okna co máme budeme muset v pátek zatlouct deskama, posbírat všechno ze zahrady, a s mým chlapem jsme se rozhodli, že se taky raději přesuneme do nějakého toho "bezpečného místa".
Nemíním už totiž absolvovat těch několik hodin hrůzy, kdy nevíte, jestli vám odletí střecha nad hlavou, nebo co bude. Takže zapakujeme nějaké oblečení, cennosti, a půjdem. Zároveň veškeré oblečení co máme doma zabalíme do takových těch velkých plastových pytlů, a zavřeme do skříní - říká se, že je lepší, mít oblečení zabalené, protože jestli to strhne dům, tak aspoň pak oblečení najdete, a nejste úplně bez ničeho. Do těch skříní nacpu i nějaké jiné věci, co bych teoreticky chtěla zachránit.
A pak až to přejde, se s hrůzou budu vracet, jestli náš dům je na místě, anebo jestli máme střechu.
Trochu si připadám jak ve Walking Dead, protože ta představa, že budeme muset v pátek odejít z domu, vzít si jen to nejnutnější, všechny věci tu nechat, a čekat, jestli se budeme mít kam vrátit, nebo co bude, to je prostě děs.
Můj chlap říkal, že něco takového se ještě nestalo, aby byl na jednom místě tak velký tajfun, a hned o 14dní později další.
No, ani si nedovedu představit, jaké to musí být pro lidi, kteří ještě nestihli opravit střechy, anebo kteří nemají stále spravené domy, a musí bydlet po těch komunity centrech, a teď jim do toho přijde tohle.
Tak, pro dnešek končím, pokud budeme mít elektřinu a barák, napíšu, jak to dopadlo.
M.


Anime-Manga.cz


Anime-Manga.cz

5
Průměr: 5 (2 hlasy)